mandag den 4. marts 2013

Et godt læs tømmer

Bygningsbevaring er nogle gange også at redde gode, gamle byggematerialer, når man ser dem.

Således kom Gitte og jeg i lørdags - på vejen hjem fra Elfridas hus - forbi et rigtig godt læs tømmer. Et hus havde tilsyneladende fået ny tagkonstruktion, og det måske 50-70 år gamle tømmer fra det gamle tag lå tilbage og lignede noget, som skulle skæres op til brænde.

Det kunne vi ikke li' at se.

I formiddags ringede Gitte til husets - og tømmerets - ejer og spurgte til dets fremtid; det skulle rigtigt nok skæres op til brænde nu på onsdag.

- Må vi få/købe de bedste stykker af det til renoveringen af et gamle hus, spurgte Gitte frejdigt ejeren. Det måtte vi da gerne, hed det.

Murermester Mossøe var tilfældigvis forbi til formiddagskaffe, og der blev hurtigt taget en beslutning; vi kører efter dét tømmer (godt at man har en fleksible arbejdsplads).

Ved et-tiden rullede vi ind foran tømmerbunken med murermesterens store trailer:



Der blev trukket flotte stykker tømmer ud af den store bunke:



Og snart havde vi et godt læs:


Tømmeret blev læsset af ved Elfridas hus:


Dejligt, håndhugget tømmer tager man aldrig fejl af. Her er til mange gode projekter både ved Elfridas hus og andre steder:


Brædderne ved siden af tømmeret er i også genbrug; de har en fortid som terrasse ved en villa i Viborg og har i øvrigt spillet "terrasse" i Lotte Svendsens film "Max Pinlig - det sidste skrig". Men det er jo en helt anden historie. En dag i en ikke så fjern fremtid bliver de måske til et plankeværk ved Elfridas hus.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar